Pindstrups historie

Johs. F. la CourGrundlagt i 1905

Pindstrup Mosebrug A/S blev grundlagt i landsbyen Pindstrup på Djursland af iværksætteren Johannes F. la Cour i 1905. I de første årtier var virksomheden involveret i mange forskellige aktiviteter, hvoraf en var at skære tørv (klyner), som blev brugt til opvarmning. Tørv blev også brugt som strøelse til dyr. 

 

Old Pindstrup logoI 1960erne faldt forbruget af tørv til opvarmning, og virksomheden ledte efter andre måder at sælge sine produkter på. Samtidig var tørv begyndt at blive brugt som et voksemedie til planter, og virksomheden begyndte at udvikle og sælge substrater baseret på tørv, både i Danmark og i stigende grad også på eksportmarkederne. Med tiden blev virksomhedens andre aktiviteter frasolgt.

 

Etablering af datterselskaber i hele verden

I 1979 blev der etableret et datterselskab i Nordirland – Bulrush Horticulture Ltd., som leverer til markederne i Irland og Storbritannien. 

 

Et andet datterselskab blev etableret i Spanien i 1989, da virksomheden købte et tørvefirma i nærheden af Burgos nord for Madrid. Pindstrup Mosebrug S.A.E. dækker markederne i Spanien og Portugal.

 

Et samarbejde med et estisk tørvefirma begyndte i starten af 1990erne, og Estonian Peat Products blev etableret i Viljandi, Estland, som et joint venture. I midt-1990erne købte Pindstrup et antal moser i Letland samt et tørvefirma i nærheden af Riga, og i 1998 blev endnu et datterselskab og en fabrik – SIA Pindstrup Latvia – etableret. Pindstrup Latvia leverer substrater baseret på baltisk tørv til kunder i hele verden.

 

I 2013 udvidede Pindstrup-koncernen sine aktiviteter ved at købe selskabet Rostorfinvest i Rusland, som senere ændrede navn til OOO Pindstrup og dækkede det russiske marked samt CIS-landene. I 2022 blev en salgsproces indledt, og Pindstrup Rusland betragtes nu som en ophørende aktivitet.


Den seneste tilføjelse til Pindstrup-koncernen, Carolina Soil do Brasil, blev købt i 2021 og udvidede dermed Pindstrups aktiviteter i Brasilien. Carolina Soil findes på to lokationer, i Pardinho og Santa Cruz do Sul.


 

Pindstrup findes over hele verden

Udover de produktionssteder, der er nævnt ovenfor har Pindstrup-koncernen salgskontorer og salgskonsulenter i mange lande over hele verden. Find kontaktinformation på lokale salgskonsulenter eller alle Pindstrup-kontorer og -fabrikker.

 

I dag er der mere end 800 medarbejdere i Pindstrup-koncernen, som alle er dedikeret til at hjæpe gartnere i hele verden, hver dag.